En güzel coğrafî vaziyette ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.
Bu kabiliyetten istifadeyi bilmeliyiz; denizciliği, Türkün büyük millî ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Okulumuz 2007'den buyana, Mustafa Kemal'in bu sözlerini kendine ilke edinmiş Gemiadamları yetiştirmektedir.
Denizcilik, zorlu fakat heyecan ve ümit veren meslekler arasındadır. Hızla büyüyen deniz taşımacılığı, daha fazla gemi ve gemi adamı ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Gemiadamı gemide bulunan kaptan, zabitler, tayfalar ve yardımcı hizmet personelidir.
Denizcilik alanımızda "Güverte İşletme (Vardiya Zabitliği)" dalı bulunmaktadır.
Teknolojinin gelişmesi ve ihtiyaçların artması, denizcilerin gemicilik ve seyir yeterliklerinin yanında elektronik ve mekanik konularda da üst düzey bilgi ve becerilere sahip kişiler olmasını gerektirmektedir. Bu doğrultuda alanımız denizcilik eğitiminin tüm ihtiyaçlarını sağlayacak teknolojik alt yapı ile donatılmıştır. Alanımızda;
Alanımızda denizcilik örf adetlerine bağlı, disiplini yüksek bir eğitim anlayışı hâkimdir. Öğrenciler üniformalı eğitim görmektedir. Beyaz, lacivert ve haki olmak üzere 3 çeşit üniforma giyilmektedir.
Eğitim ve Kariyer İmkânları
Denizcilik alanımız, Türkiye'deki diğer tüm denizcilik meslek liseleri gibi, gemiadamları yönetmeliğinde belirtilen "Sınırlı Vardiya Zabiti" eğitimi vermek için T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından akredite edilmiştir. Mezunlarımız diplomanın yanında Sınırlı Vardiya Zabiti Ehliyeti ve Gemici Ehliyeti aşağıdaki eğitimlere ilişkin sertifikaları da almaya hak kazanmaktadır ;
Bu alandan mezun olan öğrenciler öngörülen açık deniz stajlarını tamamladıktan sonra yeterlilik sınavına girmeye hak kazanırlar. Başarılı olanlar unvanlarını alarak denizcilik sektöründe kariyer yapmaya başlayabilirler.
İsteyen öğrenciler GEMİCİ ehliyetini mezun olur olmaz alarak direk sektörde gemici olarak çalışmaya başlayabilirler.
Eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler liseden sonra Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda başarılı olup ön lisans veya lisans programlarına devam edebilir. Ön lisans programını bitirenler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans programlarına da geçebilirler.
Ayrıca okulumuz mezunları üniversite sınavında aşağıdaki Meslek Yüksek Okulu Bölümlerini tercih etmeleri halinde EK Puan alacaklardır.
Denizcilik yenilik, heyecan ve macera doludur, ancak zor bir meslektir. Ama unutmamak gerekir ki;
DURGUN SULARDA YETENEKLİ DENİZCİLER YETİŞMEZ!